Glam Followers

Thursday, February 3, 2011

Hanya Kerana Mata

ola, post kali ni berkisarkan mngenai mata. macam2 fakta yg manusia kaitkan dgn mata..contohnya, di Korea, lelaki lebih tertarik kpd perempuan yg bermata besaq, and aD certain pndapat says that arabian's women mmpunyai mata yg cantik..sejauh mna anda smua mnilai kcantikan mata? 

korean eyes-depa ni keja dok pkai contact lens ja (ak pon pkai gak)

ad org kata kalo minum innershine knon2 ley dpt mata mcm Maya Karin walhal pe yg cntik sgt dgn mata dya tuh..tidoq2 pas bgn ad taik mta gak (oops) cam org len gak..bulu mata fake mmg x lpas dri mata..dok maen dgn gam je la keja tiap2 ari..xpa2 ak bkn nk pi smpai part mngutuk org..sja ja bg contoh...brbalik kpd motif asal, mata mrupakan anugerah tuhan yg sgt berharga kpd manusia. kbnyakan mnusia mnggunakan mata dgn cra yg slah dan kdg2 dijamukan dgn bnda2 yg boleh mrosakkan mata. 
spa yg ptot diperslahkan ? (ayat melodi =D)

sesetengah org mmg x hargai lgsung mata depa, they simply gna mata tuh utk mlakukan kejahatan, malah ad yg x brsyukur dgn nikmat ALLAH nih..ad ja yg depa x puas ati dgn mata depa..aiyaa..awat hah? syukur la..kesian sstgh org yg xdak mata (buta) depa bkn maen ssah lgi nk brgrak malah dihina plak tuh..(spa hina ak pi taboh mampuih) dh tuh mcm ssah lak nk dpt keja or whatever.

Eva - ANTM winner- cantik kowt mata dia (not u eh evanna, haha)
*sigh* skrg lets move on to sebaris pepatah melayu kononnya yg cinta nii brmula 
"dari mata turun ke hati".
choiii, how far can we trust dis s@#t? oops..hehe..kalo yg xdak mata x ley bercinta laa..cmtu? tomoii stgi..hamboih.kalo kita knalpasti balik pepatah nih, smmgnya org melayu kita nih cuma cintakan fizikal ja..dh dpt pastu buang cmtu? rsanya kna check balik kowt, ntah2 celah2 fizikal tu ad kurap ka pa ka baru ampa ketahuan..haha..

ok2..bukan nk mngata cuma nak suma org sedaq psai hal ni..kita dh byk slh gna mata kita, trmasuk mnilai org..tahap penilaian kita tuh kna la update skit, jgn la fesyen kita update, tpi hal2 cmni bley plak dok ttup mata. kdg2 kita simply nilai org from their appearance tpi kita xtau inner beauty yg trsmbunyi dlm dri manusia tuh (xtau la kalo beauty kew x len crita)

sbgai contoh, kalo org tuh gemok atau berkulit gelap, people perception yg dh lma di pegang depa sejak turun temurun lagi mmg suma nya kata golongan nih sbg last choice dlm mmilih psgan idop..well hey, i kulit gelap tpi uhum2 i putih tau..

berat mata memandang, berat lagi bahu memikulnya(eye lashes)
hohoho..xmau la ngarut pnjg2..cuma nk tekankan kat cni..gnalah nikmat tuhan dgn sebaiknya, 
kalo cantik/hensem jgn la plak slh gnakan..ok?
www.tips-fb.com

6 comments:

  1. mmg mnawan..kalo x liza x sangkut laa.. haha~!
    kat mna dude?

    ReplyDelete
  2. aku gmok so last choice ha?ngahaha

    ReplyDelete
  3. hahah~! dak2..tuh pndapat org ja..ak x kta~! =P
    bila nk update? haha

    ReplyDelete
  4. hey..
    u remind me of my bffs..the Divas..hehe

    if rajin follow la my blog, dik..haha

    ReplyDelete
  5. haha~! ya ka? ook..dik follow~!

    ReplyDelete